Bromfietsverzekering veelgestelde vragen

Unigarant Bromfietsverzekering

Heeft u een vraag over de bromfietsverzekering? Hieronder vindt u de antwoorden op veelgestelde vragen over de Unigarant Bromfietsverzekering.
Staat uw vraag er niet tussen, mail ons dan via het contactformulier. Wij streven ernaar om uw vraag binnen 1 werkdag te beantwoorden.

Unieke kortingen
U krijgt een hoge korting als u via Snelverzekeren.nl de Unigarant Bromfietsverzekering afsluit. Dit komt doordat wij een volledig online bedrijf zijn dat hierdoor kostenefficiënt kan werken en daar laten wij de klant van profiteren. Dit betekent dan ook dat wij een lagere provisie ontvangen van Unigarant dan de gemiddelde tussenpersoon.

Direct verzekerd
U ziet, na het indienen van de aanvraag voor een bromfietsverzekering, direct of u geaccepteerd bent door Unigarant. Hierdoor kunt u direct verzekerd met de bromfiets de weg op.

24 uur per dag
U kunt op elk gewenst moment van de dag, ook in het weekend de premie van uw bromfietsverzekering berekenen en afsluiten.

Niet goed, geld terug
Na ontvangst van de bromfietsverzekeringspolis van Unigarant, heeft u altijd 14 dagen bedenktijd. Wilt u de bromfietsverzekering toch niet, stuur dan de polis terug en u ontvangt zonder verdere vragen eventueel betaalde premie terug.

Betrouwbaar
Snelverzekeren.nl voldoet aan alle eisen van het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening en is aangemeld bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Onafhankelijk
Snelverzekeren.nl is onafhankelijk. Wij hebben geen banden met verzekeraars en bieden alleen via deze website verzekeringen van Unigarant aan.

Een jongere bestuurder mag alleen rijden op de verzekerde bromfiets als de module “bestuurder onder de 25 meeverzekerd” is aangegeven op de polis (en dus tijdens de aanvraag).

Voor de exacte inhoud van deze module, raadpleeg de polisvoorwaarden.

Een brommobiel is ook te verzekeren op de Unigarant Bromfietsverzekering.

NB. De verzekeringnemer en/ of de (regelmatige) bestuurder dient ouder te zijn dan 24 jaar.

Bij de Unigarant bromfietsverzekering kunt u het slot ook meeverzekeren.

Tijdens de aanvraag moet u hiervoor een bepaalde dekking kiezen. Voor de juiste dekking(en) voor uw slot, raadpleeg de polisvoorwaarden.

Tijdens de aanvraag kunt u naast de basisdekking(en) - WA, WA Diefstal, of WA Diefstal en Aanrijding - ook kiezen voor aanvullende dekkingen. Onderstaand treft u de aanvullende dekkingen van de bromfietsverzekering:

- verhaalsrechtsbijstand;
- zekerheid voor opzittenden;
- jongere bestuurders meeverzekeren;
- drie jaar aanschafwaarde garantie. NB. Dit kan alleen bij nieuwe bromfietsen en bij de dekking Diefstal en/of Diefstal en Aanrijding;
- pechhulp. NB. Dit is alleen mogelijk bij de dekking WA Diefstal en Aanrijding.

- eigen risico: er geldt standaard een eigen risico van € 125,-. U kunt in de aanvraagstraat het eigen risico verhogen of verlagen.

Als u ook bestuurder jonger dan 25 jaar wilt meeverzekeren, zodat zij ook verzekerd gebruik kunnen maken van de bromfiets, dan kan dat. U betaalt hiervoor een toeslag op de premie.
NB. Zonder deze dekking kan een bestuurder jonger dan 25 niet verzekerd gebruik maken van de bromfiets, behalve als de persoon jonger dan 25 de verzekeringnemer is.

Unigarant biedt meerdere voordelen bij de bromfietsverzekering, waarvan de onderstaande enkele voorbeelden zijn:

- veel keuze in dekkingen: WA, WA Diefstal of WA Diefstal en Aanrijding (plus vele aanvullende dekkingsmogelijkheden);
- bij de Diefstaldekking krijgt u het volledige aankoopbedrag van de bromfiets terug als deze in het eerste jaar gestolen wordt;
- premiekorting, door snelle no-claimopbouw. Na 4 jaar kunt u al 75 procent no-claim opbouwen (uitgaande van een nul schadevrije jaren bij aanvang);
- overname schadevrije jaren van de bromfietsverzekering naar de Unigarant Auto- of Motorverzekering, perfect voor extra korting op deze verzekering (zie de de polisvoorwaarden voor de voorwaarden).

U kijgt bij de Unigarant Bromfietsverzekering pechhulp van de ANWB als u voor de pechhulpdekking kiest.

Reparaties onderweg, zodat u meteen weer de weg op kan, zijn gratis (exclusief de onderdelen).
Als bij pech onderweg de bromfiets niet ter plaatse uitgevoerd kan worden, dan wordt u samen met de bromfiets naar de bromfietsreparateur gebracht (of naar huis gebracht).

Meld direct de diefstal aan ons of aan Unigarant, klik hier.

Daarnaast dient u aangifte te doen bij de politie en een (kopie) proces verbaal op te vragen.
Wij willen ook weten of de diefstal eventueel op andere verzekeringen van u gedekt is, zoals bijvoorbeeld uw inboedelverzekering.
NB. Het belangrijkste is om direct aan ons de diefstal te melden; wij zullen u dan precies vertellen hoe u de schade kunt verhalen.

Meld schade direct aan ons of aan Unigarant, klik hier.

Wij helpen u verder met het claimen van de schade.

Op de Groene Kaart, die u bij de verzekeringspolis ontvangt, staat precies vermeld waar de verzekering dekking biedt.

NB. De Pechhulp (aanvullende dekking) is alleen geldig in Nederland.

Voor de diefstaldekking van de Unigarant Bromfietsverzekering is een ART goedgekeurd slot nodig, van caterorie 3 of hoger.

Voor ART goedgekeurde sloten kunt u kijken op www.stichtingart.nl.

De aanschafwaarde, ofwel de nieuwwaarde, is de waarde van bromfiets op het moment van aanschaf.

Normaliter staat de correcte aanschafwaarde/ nieuwwaarde vermeld op de aanschafnota van de bromfiets.

De dagwaarde is het bedrag dat nodig is om de bromfiets te kunnen vervangen door een vergelijkbare bromfiets.

Hierbij wordt rekening gehouden met het soort bromfiets, de staat van onderhoud van de bromfiets en de ouderdom ervan.
De dagwaarde wordt vastgesteld door expert, die wordt aangewezen door Unigarant.

Onderstaand treft u een lijst met dingen die u zo spoedig als mogelijk (in ieder geval binnen 14 dagen) aan ons of Unigarant door dient te geven:

1. Als u of uw nabestaanden geen belang meer hebben bij het verzekerd object, bijvoorbeeld door verkoop of total loss.

2. Bij verandering van:
a. betaalrekening, e-mail-, woon- of postadres;
b. verzekerd object, kenteken of kentekenhouder;
c. hoofdbestuurder of zijn adres;
d. het gebruik van het verzekerd object, bijvoorbeeld als het verzekerd object zakelijk wordt gebruikt.

Bij wijziging(en) kan Unigarant de voorwaarden en/of premie aanpassen. In sommige gevallen beëindigt Unigarant de verzekering.

Geef uw wijziging hier door.