Bootverzekering van Unigarant

Unigarant bootverzekering

Unigarant Bootverzekering

De watersportverzekering van Unigarant is een bootverzekering voor elk vaartuig. Wilt u een scherpe premie of kiest u liever voor een uitgebreide dekking? U kan altijd de verzekering kiezen die het beste bij uw situatie past.

Voordelen Unigarant Bootverzekering

  • Scherpe premie
  • No-claimkorting tot 40%
  • Geen eigen risico voor boten tot € 50.000,-
  • Niet tevreden, geld terug: altijd 14 dagen bedenktijd


Premie berekenen >>


WA (wettelijke aansprakelijkheid)

De WA-verzekering is wettelijk verplicht en beschermt u tegen het risico van aansprakelijkheid. U bent tot € 7.500.000 verzekerd voor schade die u met uw vaartuig aan een ander toebrengt.

WA + basis casco

De WA + basis casco dekking verzekert schade aan anderen tot € 7.500.000. Ook bergingskosten, opruimings- en bereddingskosten zijn meeverzekerd. Verder bent u verzekerd tegen brand, ontploffing, bliksem, storm en diefstal. De inboedel is meeverzekerd tot 20% van de verzekerde som. Bij totaalverlies ontvangt u een vergoeding op basis van dagwaarde.

WA + uitgebreid casco

Met deze verzekering kiest u voor zekerheid. U bent verzekerd tegen vele mogelijke schadeoorzaken. Van aansprakelijkheid en vorstschades tot constructiefouten en eigen gebrek schades. Uw inboedel is gratis meeverzekerd tot 40% van de verzekerde waarde. Raakt uw boot beschadigd? Dan krijgt u de schade in zijn geheel vergoed. Er wordt geen afschrijvingsregeling (aftrek nieuw voor oud) toegepast. Is er sprake van totaal verlies of diefstal van uw boot binnen 3 jaar na aanschaf? Dan wordt het aankoopbedrag zelfs volledig vergoed!

Uitbreidingsmogelijkheden

Ongevallen opvarendenverzekering
Ook aan boord zit een ongeluk in een klein hoekje. Met deze uitbreiding krijgt u een eenmalige uitkering als iemand op uw boot door een ongeval blijvend invalide wordt of overlijdt.

Rechtsbijstandverzekering
Als iemand uw boot, volgboot of trailer beschadigt, kunt u een schadevergoeding eisen. Met deze uitbreiding heeft u recht op juridische bijstand bij het verhalen van de schade. Er is ook dekking voor geschillen over garantie, reparatie en onderhoud, stalling en financiering.

Schadevrije jaren

De inschaling vindt plaats voor alle dekkingen op 0 schadevrije jaren. Indien u in het bezit bent van een originele royementsverklaring van de vorige maatschappij, wordt het aantal schadevrije jaren conform deze verklaring overgenomen door Unigarant. De originele royementsverklaring mag niet ouder zijn dan één jaar. Afwijking tussen de door u opgegeven schadevrije jaren en de jaren die blijken uit de royementsverklaring, kunnen leiden tot premieaanpassing of herbeoordeling van uw aanvraag.


Premie berekenen >>